Cukormentes mogyoróvajas brownie

Vegán csokoládés „pudingtorta” pohárban

Cukormentes mogyoróvajas brownie

Hozzávalók 21×21 cm-es sütőformához

a tésztához:

12 dkg vaj

10 dkg eritrit

3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

7 dkg cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál azonnal oldódó kávépor

1/4 teáskanál őrölt fahéj (elhagyható)

2 nagy csipet só

2 tojás

2 teáskanál vaníliaaroma vagy -kivonat

5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

5 dkg cukormentes étcsokoládé

5 dkg cukormentes tejcsokoládé

továbbá:

12 dkg cukormentes mogyoróvaj

nagy szemű tengeri só

 

A vajat a kétféle édesítőszerrel, a kakaóval, a kávéval, a fahéjjal és a sóval lábasban összemelegítjük. (Mikrohullámú sütőben is felmelegíthetjük 30-30 másodperces részletekben.) Akkor jó, ha már csípősre melegedett és krémes állagú. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vaníliát, és alaposan elvegyítjük. Elkeverjük benne a lisztet, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk az apróra vágott kétféle csokoládét. Az alján és oldalán sütőpapírral bélelt sütőformába vagy magas falú tepsibe öntjük, egyenletesre simítjuk. A mogyoróvajat krémesre, szinte folyósra melegítjük, majd a tésztára kanalazzuk és elsimítjuk. 175 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A házi mogyoróvaj „darabosabb”, ezért a mogyoróvaj minőségétől függően sütés után még elsimíthatjuk a sütemény tetejét, hogy szebb legyen. Hagyjuk a formában kihűlni, majd megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, és szeletekre vágva tálaljuk. 

https://www.sugarfreedots.hu

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.