Cukormentes nektarinos crumble

Dióhabos kocka

Cukormentes nektarinos crumble

Hozzávalók

6 nektarin és/vagy barack (kb. 60 dkg)

1/2–1 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 teáskanál őrölt fahéj

2 teáskanál vaníliaaroma

12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

8,5 dkg eritrit

1 csipet só

7 dkg hideg vaj + kevés a formához

5 dkg nagyszemű zabpehely

 

A nektarint alaposan megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Kb. 1/2 cm vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk az édesítőszerrel, a fahéj felével, és hozzáadjuk a vaníliát – ha édesebb a gyümölcs, kevesebb édesítőszert teszünk hozzá. Az egészet óvatosan átforgatjuk.

Aprítógépbe mérjük a lisztet, az eritritet, a sót és a maradék fahéjat, majd pár pulzálással összekeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat, és néhány pulzálással morzsásra dolgozzuk. Végül evőkanállal beleforgatjuk a zabpelyhet.

Kb. 21×26 cm-es ovális vagy tetszőleges kerámiaformát leheletvékonyan kivajazunk. Elrendezzük benne a gyümölcsöt, majd egyenletesen beterítjük a morzsával. Előmelegített, 190 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.