Cukormentes nektarinos minigalette

Dióhabos kocka

Cukormentes nektarinos minigalette

Hozzávalók 2 db-hoz

a tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 csipet só

1/2 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

6 dkg hideg vaj

1–2 evőkanál jéghideg víz

a töltelékhez:

2 nektarin

a tetejére:

1 teáskanál cukormentes vaníliaszirup

eritritpor

 

A lisztet, a sót és az édesítőszert aprítógéppel elkeverjük. Belekockázzuk a vajat, és pár pulzálással morzsásra dolgozzuk. Hozzáadunk 1 evőkanál vizet, és néhány pulzálással elkeverjük. Ha szükséges, hozzáadunk még 1 evőkanál vizet, és azt is beledolgozzuk. Kézzel, néhány gyors mozdulattal összeállítjuk a tésztát, és 2 gombócot formázunk belőle. Kissé ellapítva mindkettőt fóliába csomagoljuk, és 20-30 percre hűtőbe tesszük.

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magot, majd a gyümölcshúst vékony, 1-1,5 mm-es szeletekre vágjuk.

Az egyik tésztacipót enyhén lisztezett sütőpapíron 2-3 mm vékony körlappá nyújtjuk, a közepére rendezzük a nektarinszeletek felét úgy, hogy a tészta szélétől kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. Az üres tésztarészt a töltelékre hajtjuk, leseperjük róla a lisztet. A sütőpapírral együtt óvatosan tepsire csúsztatjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztával és a maradék gyümölccsel is. A süteményt 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tölteléket még melegen megkenjük a vaníliasziruppal, és a galette-et kihűlve, eritritporral megszórva tálaljuk.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.