Cukormentes répatortatekercs

Cukormentes répatortatekercs

Hozzávalók
a tésztához:
2,5 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
1/2 bionarancs reszelt héja
5 teáskanál frissen facsart narancslé
1/2 teáskanál őrölt fahéj
3 tojás
1 csipet só
5 dkg eritritpor
1 teáskanál sütőpor
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
a formázáshoz:
1 evőkanál eritritpor
a töltelékhez:
30 dkg mascarpone
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4–5 teáskanál frissen facsart narancslé

A sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a narancslevet, a narancshéjat és a fahéjat. A tojást a sóval kihabosítjuk, hozzáadjuk az eritritet és a répás keveréket. A sütőporral elvegyített lisztet hozzászitáljuk és beleforgatjuk. Kb. 28 x 36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmóddal 10 perc alatt készre sütjük. Közben tiszta konyharuhát benedvesítünk, kiterítjük, megszórjuk az eritrittel. A megsült tésztát rögtön a konyharuhára fordítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét elkeverjük az édesítőszerrel és a narancslével. A tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel, és újra feltekerjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.

https://www.sugarfreedots.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.