Cukormentes Tátra-csúcs

Cukormentes Tátra-csúcs

Cukormentes Tátra-csúcs

Hozzávalók 10-12 db-hoz
a krémhez:
1,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg vaj
a piskótakorongokhoz:
1 tojás
1/2 evőkanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál barnarizs-liszt (2 dkg)
1 teáskanál olaj
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
2 dkg vaj

A krémhez a tejszínt és az apróra vágott csokoládét folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk. Belevegyítjük az édesítőszert, a vajat, és kihűtjük.
A tojást és az édesítőszert robotgéppel, magas fokozaton 10 percig habosítjuk. Belekeverjük a rizslisztet, az olajat, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 5 cm átmérőjű tésztapöttyöket adagolunk. A piskótákat 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
A krémet szobahőmérsékleten hagyjuk 1/2 óráig, hogy robotgéppel könnyen keverhető legyen, majd krémesre habosítjuk, és habzsákba töltjük. A piskótalapokra kis halmokat nyomunk, és pár órára mindet hűtőbe tesszük.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk a vajjal. A süteményeket belemártjuk vagy leöntjük vele. A csokoládé dermedése után tálaljuk.

Tipp: a sütemény összesen 111 g, darabonként 11 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.