Darált húsos csiga cukor- és gluténmentesen 

Darált húsos csiga cukor- és gluténmentesen 

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz

1 dkg só

3 dkg Burg almaecet

6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj

4 M-es tojás

8 dkg víz

20 dkg áttört túró

2,5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 biocitrom reszelt héja

a töltelékhez:

25 dkg darált hús

1/2 vöröshagyma apróra vágva

1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj

2–4 evőkanál paradicsompüré

frissen őrölt fekete bors

Szafi Reform paleo morzsolt oregánó

Szafi Reform paleo morzsolt bazsalikom

Szafi Reform paleo morzsolt majoránna

1 evőkanál cukormentes mustár

a tetejére:

reszelt sajt

A töltelékhez a hagymát a kókuszolajon átpirítjuk, hozzákeverjük a húst, és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a paradicsomot, a mustárt, fűszerezzük, és a hús puhulásáig főzzük.

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percre félretesszük, majd sütőpapíron 25×50 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a raguval, a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 12 egyforma részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. 

Tipp: Darabonként kb. 12 g szénhidrátot tartalmaz. Miután kihűlt, papírzacskóba téve le is fagyaszthatjuk – fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.

https://szepsegtar.blogspot.com 

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.