Darálthúsos tekercs

Darálthúsos tekercs

Hozzávalók 20 db-hoz

a töltelékhez:

60 dkg darált sertéscomb

1 tojásfehérje

1 vöröshagyma

2 evőkanál paradicsompüré

15 dkg trappista sajt

aprított petrezselyemzöld

morzsolt majoránna

frissen őrölt fekete bors

a tésztához:

15 dkg túró

7 evőkanál tej

7 evőkanál olaj

30 dkg liszt

1 kávéskanál só

1 csomag sütőpor (12 g)

továbbá:

kb. 10 dkg paradicsompüré

a tetejére:

1 tojássárgája

1 evőkanál tej

 

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A húst összekeverjük az enyhén felvert tojásfehérjével, a hagymával, a paradicsompürével és a reszelt sajttal, közben ízesítjük petrezselyemmel, majoránnával, sóval és borssal.

Az áttört túrót összegyúrjuk a sóval és a sütőporral összeforgatott liszttel, a tejjel és az olajjal. Kb. 45×30 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a paradicsompürével. Ráhalmozzuk és elsimítjuk a tölteléket, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 40 cm hosszúra igazgatjuk, majd 2 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt, kb. 38×27 cm-es tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojássárgája és a tej keverékével. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Magában vagy tetszőleges salátával fogyasztjuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.