Dióhabos kocka

Dióhabos kocka

Dióhabos kocka

Hozzávalók kb. 32×36 cm-es tepsihez

a tésztához:

20 dkg hideg vaj

26 dkg liszt

1 csomag sütőpor

4 dkg porcukor

1 csipet só

1 (bio)citrom

1 tojássárgája

továbbá:

1 kis üveg sárgabaracklekvár

a dióhabhoz:

8 tojás

28 dkg cukor

25 dkg darált dió

4 evőkanál liszt

a tetejére:

porcukor

 

Az átszitált lisztet, sütőport és porcukrot elvegyítjük a citrom reszelt héjával és a sóval. Késes aprítóval vagy kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal, végül a tojássárgáját és a citrom kifacsart levét hozzáadva egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgáját, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a diót és az átszitált lisztet.

A tésztát 2 egyforma részre osztjuk, az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot. Ezt is megkenjük lekvárral, ráhalmozzuk, és szépen elegyengetjük a diós masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.