Diós browniegolyó

Vegán csokoládés „pudingtorta” pohárban

Diós browniegolyó

Hozzávalók kb. 40 db-hoz

a brownie-hoz:

8 dkg vaj

8 dkg étcsokoládé

2 tojás

5 dkg cukor

4 dkg liszt

az összeállításhoz:

6,5 dkg étcsokoládé

6,5 dkg tejszín

4 dkg durvára darált dió

a forgatáshoz:

kb. 7 dkg darált dió

 

A vajat és a csokoládét felolvasztjuk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd – továbbra is a géppel keverve – beledolgozzuk a csokoládét. Kézi habverővel vagy spatulával óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát 22×12 cm-es, sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük – mint minden brownie, ez is akkor jó, ha a beleszúrt tűn apró morzsák még maradnak, de nyers tészta már nem. Rácson hagyjuk kihűlni, és elkészítjük a ganache-t, mert ennek is hűlnie kell. A csokoládét hőálló tálba tesszük, ráöntjük a felforrósított tejszínt, majd 1/2 perc elteltével simára keverjük. Ha nagyon híg, pár percre hűtőbe tesszük, de vigyázva, mert ha túlhűl, nehezebb lesz a massza összeállítása. A kihűlt tésztát szeletekre vágjuk, ráöntjük a ganache-t, rászórjuk a diót, és az egészet egynemű tésztává dolgozzuk össze. Golyókat formázunk belőle, majd mindet a darált dióba forgatjuk. Egymás mellé tálcára rendezzük, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tipp: az elkészült golyók a hűtés után már szebben tartják a formájukat, akkor is, ha szobahőmérsékleten visszamelegszenek, ekkor már egymásra is tehetjük őket. 

https://sweethome.cafeblog.hu

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.