Diós kalács

Diós kalács

Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2,2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
8 dkg puha vaj
1 tojás
a töltelékhez:
6 evőkanál baracklekvár
15 dkg darált dió
a kenéshez:
1 tojássárgája
a szóráshoz:
1 evőkanál aprított dió

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, és felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a tojást, a vajat és az élesztős tejet. Alaposan összedagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettévesszük, és egyenként kb. 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük 3-3 evőkanál lekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd feltekerjük. A két tésztarudat összetekerjük, koszorút formázunk belőlük, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután éles késsel – a fotón látható módon – bevagdossuk, megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a dióval.
170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

http://orsicsibe.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.