Diós-mozzarellás sült padlizsán

Diós-mozzarellás sült padlizsán

Diós-mozzarellás sült padlizsán

Hozzávalók 2 személyre
1 nagy padlizsán
10 dkg mozzarella
6-8 friss bazsalikomlevél
1 gerezd fokhagyma
5 dkg darált dió
2 dkg darált zabpehely
6 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
friss bazsalikomlevél
balzsamecet
teljes kiőrlésű kenyér vagy pirítós

Félbevágjuk a padlizsánt, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Elvegyítjük a diót, a zabpelyhet, a felaprított bazsalikomot, a fokhagymát, majd összedolgozzuk az olívaolajjal. Kivesszük a sütőből a padlizsánt, a húsát bevagdossuk, sóval, borssal ízesítjük. Mindnek megkenjük a tetejét a diós keverékkel, rátesszük a darabokra vágott mozzarellát, és további 10 percig pirítjuk. Melegen, friss bazsalikomlevéllel meghintve, kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk. Pirítóst kínálunk hozzá.

http://www.desszertszoba.hu

Bookmark(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
160g · desszertszoba · előétel · IR · szénhidrátdiéta

Nem kommentelhető bejegyzés.