Diós palacsintametélt fehércsokoládé-öntettel

Diós palacsintametélt fehércsokoládé-öntettel

Hozzávalók
a palacsintához:
1 tojás
1 csipet só
1 nagy csipet cukor
20 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl Mizo laktózmentes tej (1,5%-os)
3 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
továbbá:
darált dió
porcukor
reszelt citromhéj
az öntethez:
1 doboz Mizo laktózmentes főzőtejszín (330 ml)
25 dkg laktózmentes fehér csokoládé

A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel csomómentesre keverjük, 1/2 órát pihentetjük. Enyhén olajozott serpenyőben a szokottnál picit vastagabb palacsintákat sütünk, majd ha kihűltek, mindet kb. 1/2 cm-es csíkokra metéljük. A tejszínt és a darabolt csokoládét addig melegítjük, amíg egynemű öntetet nem kapunk. A darált diót összeforgatjuk az átszitált porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A palacsintametéltet a cukrozott dióval és az öntettel kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.