Dióvaj recept

Dióvaj recept

Dióvaj recept

Hozzávalók
25 dkg dió
2 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál folyékony édesítő vagy porcukor
1 csipet só

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Még forrón tiszta textilzsákba vagy konyharuhába tesszük és óvatosan, amennyire csak tudjuk, ledörzsöljük a héját. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a héj nélkül aprítóba tesszük. Hozzáöntjük az olajat, az édesítőt, a sót, és 1-2 perc alatt krémesre turmixoljuk. Közben spatulával többször körbetöröljük az aprító oldalát, hogy ne maradjanak a vajban nagyobb darabok. Tálalhatjuk édes krémként, kalácsra kenve vagy sütemények alapanyagaként.

http://szotyimuvek.blog.hu

Bookmark(3)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
160g · gluténmentes · IR · szénhidrátdiéta · vegán · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.