Dulce de leche fagylalt 

Dulce de leche fagylalt 

Dulce de leche fagylalt 

Hozzávalók

5 dl cukormentes sűrített tej

1 evőkanál cukormentes karamellszirup (elhagyható)

1 csipet só

1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 dl cukormentes habtejszín

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

 

Az édesítőszert, a sót és a szirupot a sűrített tejbe keverjük. Mély lábasban felforraljuk, majd csökkentjük a hőt, és kis lángon addig főzzük az elegyet, amíg felére nem sűrűsödik. Jéghidegre hűtjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, 2 percig tovább habosítjuk. Beleszórjuk a zselatint, és további 3-5 percig magas fokozaton verjük. Jéghidegre hűtjük.

A fagylaltgépet bekapcsoljuk, és a masszát a már járó, kavaró gépbe öntjük. Addig kavartatjuk vele, amíg krémes nem lesz. Fagylaltos kanállal gombócolva tálaljuk.

Tipp: A fagylaltgép tartályát minden használat előtt legalább 8 órára tegyük mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kavaró gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, és légmentesen lezárva tegyük hűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, tálcára készítsünk belőle fagylaltgömböket. Fedjük le fóliával, tegyük mélyhűtőbe, majd pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket szedjük nagyobb dobozba. Így tárolva bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

https://szepsegtar.blogspot.com 

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.