Dunahullám cukor- és gluténmentesen

Dunahullám cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 25×25 cm-es tepsihez
18 dkg Éden prémium barnarizs-liszt
25 dkg vaj
5,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 tojás
1 csomag gluténmentes sütőpor
továbbá:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb. 30 dkg meggy (fagyasztott vagy cukormentes befőtt is lehet)
a krémhez:
2 csomag gluténmentes tejszínízű pudingpor (2×4 dkg)
3 dl tejszín
1 dl víz
20 dkg vaj
4,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliakivonat
a csokoládémázhoz:
10 dkg Cavalier csokoládépasztilla étcsokoládés
1 dkg vaj

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, apránként adagolva, belekeverjük a sütőporral elkevert barna-rizslisztet. A masszát elfelezzük, és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport. A felvert tojásfehérjét is elfelezzük, az egyik felét óvatos mozdulatokkal belefor-gatjuk a sárga, a másik felét ugyanígy, óvatos mozdulatokkal a kakaóporos tésztába. A sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a kakaós, majd a sima tésztát. Megszórjuk a meggyel, kicsit bele is nyomkodjuk, és 180 fokon 25-30 perc alatt kész-re sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
A tejszínt elkeverjük a vízzel, az édesítőszerrel, a pudingporral és a vaníliakivonattal, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat apránként adagolva habosra keverjük a pudinggal, és a krémet a meggyes tésztára kenjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: Ha fagyasztott meggyel készítjük, a gyümölcsöt fagyosan, kiengedés nélkül adjuk a tésztához. A sütemény 231 g, 16 kockára vágva szeletenként 15 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Cukormentes webshopról további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.