Dupla fahéjas csiga

Kókuszos tarkedli bodzás eperszósszal

Dupla fahéjas csiga

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz

1 dkg só

3 dkg Burg almaecet

6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj

4 M-es tojás

8 dkg víz

20 dkg áttört túró

1/2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

1/2 biocitrom reszelt héja

a töltelékhez:

1 csomag Szafi Reform paleo őrölt fahéj (3 dkg)

2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

10 dkg puha vaj

1 biocitrom reszelt héja

 

A vajat elkeverjük az édesítőszerrel, a fahéjjal és a citromhéjjal, félretesszük.

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd sütőpapíron 24×50 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a fahéjas krémmel, a sütőpapír segítségével mind a két végéről szorosan feltekerjük. 12 egyenlő részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük. 

Tipp: Darabonként 8 g szénhidrátot tartalmaz. Miután kihűlt, papírzacskóba téve le is fagyaszthatjuk – fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. 

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

 

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.