Egyben sült tarja

Egyben sült tarja

Egyben sült tarja

Hozzávalók
2–3 kg csont nélküli sertéstarja
4–5 evőkanál zsír

őrölt bors
2 csomag sertéssült fűszersó (30 g)
2 vöröshagyma négybe vágva
2 nagyobb sárgarépa nagyobb karikákra vágva

A húst megmossuk, szárazra töröljük és a fűszerekkel vastagon megszórjuk. Nagyobb sütőzacskóba tesszük és 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.
A sütőt 100 fokra kapcsoljuk, a sütőzacskóba 1 dl vizet öntünk, beletesszük a zsírt, a hagymát és a répát. A száját összekötjük, kicsit átmozgatjuk a húst, hogy a víz és a zsír mindenhol érje, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pár helyen megszurkáljuk, majd kb. 6 órát sütjük. A sütési idő leteltével a zacskót kivágjuk, a sütő hőmérsékletét 180 fokra emeljük, és kb. 20 perc alatt a tarját készre pirítjuk. Salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk, melegen és hidegen egyaránt kitűnő fogás.

https://szepsegtar.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.