Egyszerű túrós lepény cukor- és gluténmentesen

Egyszerű túrós lepény cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 25×25 cm-es tepsihez
10 dkg puha Mizo laktózmentes vaj
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
50 dkg Mizo laktózmentes túró
1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (330 g)
8 tojás
7 dkg barnarizs-dara
1 biocitrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
Mizo laktózmentes vaj
a tálaláshoz:
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve

A sütőt 180 fokra melegítjük.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú sütőformába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Felszeletelve, édesítőszerrel megszórva tálaljuk.

Tipp: A tésztába nem kell sütőpor. Az egész sütemény 43 g, 10 szeletre vágva szeletenként 4 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.