Egyszerű túrógombóc

Egyszerű túrógombóc

Hozzávalók
25 dkg túró
10 dkg teljes kiőrlésű búzadara
2 dl tejszín
1/2 dl víz
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
a forgatáshoz:
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
a tálaláshoz:
tejföl
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer porrá őrölve

A zsemlemorzsát száraz serpenyőben megpirítjuk.
A tejszínt és a vizet felforraljuk. Belekeverjük a búzadarát, a citromhéjat, az édesítőszert, és jó sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a túrót. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, mindet a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Édesítőszerrel megszórva, tejföllel tálaljuk.

Tipp: 97 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.