Eperkrémes sütemény

Citromos-bogyósgyümölcsös túrókrémtorta

Eperkrémes sütemény

Hozzávalók 28×22 cm-es formához
a tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
5 tojás
5 dkg édesítőszer
4 dkg cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
25 dkg eper
25 dkg mascarpone
5 dkg édesítőszer
1 dkg kukoricakeményítő
1 evőkanál hideg víz
2,5 dl hideg habtejszín
1 csomag Zselatin fix
a díszítéshez:
30 dkg eper
1 evőkanál szeletelt mandula

A tojást robotgéppel habosra keverjük az édesítőszerrel, beleszitáljuk a többi hozzávalót, és a gépet alacsony fokozatra váltva összedolgozzuk a tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 18–20 perc alatt megsütjük.

A krémhez az epret megmossuk, az édesítőszerrel kis lángon puhára pároljuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőt, besűrítjük vele, majd teljesen kihűtjük. A mascarponét beledolgozzuk. A tejszínt a zselatinnal felverjük, és az epres krémbe forgatjuk. A krémet a kihűlt tésztalap tetejére kenjük, hűtőbe tesszük dermedni, majd tálalás előtt félbevágott eperrel és szeletelt mandulával díszítjük.

http://www.desszertszoba.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.