Epres-bazsalikomos panna cotta 

Epres-bazsalikomos panna cotta 

Hozzávalók 3 pohárhoz

a tejszínes réteghez:

4 dl zsíros tejszín

5 dkg cukor

1 csapott evőkanál zselatinpor

3 evőkanál víz

8–10 nagyobb bazsalikomlevél

az epres réteghez:

30 dkg friss eper

2 evőkanál cukor

1/2 citrom kifacsart leve

1 teáskanál zselatinpor

2 evőkanál víz

a tetejére:

eper

bazsalikomlevél

A tejszínt a cukorral és a bazsalikommal melegíteni kezdjük. Közben a zselatint feloldjuk a vízben, és ha a tejszín már meleg, hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk, és azonnal levesszük a tűzről. Átszűrjük, poharakba töltjük. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Az epres réteghez feldaraboljuk a gyümölcsöt, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citromlével, és 1 órát állni hagyjuk. Ha levet engedett, melegíteni kezdjük, és hozzátesszük a vízben feloldott zselatint is. Felforraljuk, néhány percig főzzük, ezalatt az eper kissé megpuhul. Kicsit hűlni hagyjuk, a tejszínes rétegre kanalazzuk, és visszatesszük a hűtőbe. Eperrel és bazsalikommal díszítve tálaljuk. 

Tipp: készíthetjük úgy is, hogy a gyümölcsös réteg folyékony legyen, ebben az esetben hagyjuk el a zselatint, és főzzük sziruposra az epret.

http://szotyimuvek.blog.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.