Epres-joghurtos kuglóf

Epres-joghurtos kuglóf

Hozzávalók kb. 1,5 l-es kuglófformához

10 dkg puha vaj

10 dkg porcukor

2 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 teáskanál vaníliaőrlemény

2 tojás

1,5 dl natúr joghurt

25 dkg liszt

1 evőkanál sütőpor

20 dkg eper

a tálaláshoz:

porcukor 

A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliával, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a joghurtot, majd a sütőporos lisztet is. Az apróra vágott epret a masszába forgatjuk, majd az egészet a sütőformába kanalazzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A kihűlt süteményt óvatosan kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk.

http://www.katucikonyha.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.