Epres-túrós pohárkrém

Dióhabos kocka

Epres-túrós pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

a blondie-hoz:

10 dkg vaj

10 dkg fehér csokoládé

2 tojás

7 dkg cukor

5 dkg liszt

1/4 vaníliarúd kikapart magjai

a krémhez:

50 dkg túró

15 dkg porcukor

1,25 dl tejszín

1/4 vaníliarúd kikapart magjai

a díszítéshez:

50 dkg eper

 

A vajat és a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vaníliát. A tojást és a cukrot robotgéppel addig habosítjuk, amíg szép laza, egynemű, világos habot nem kapunk – ügyeljünk rá, hogy a tál aljában is habos legyen a tojás! Hozzáforgatjuk a vajas csokoládét, végül a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük – ez lehet püspökkenyér- vagy kisebb tortaforma, az alakja mindegy, csak legalább 1,5 cm magas legyen benne a tészta. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Mint minden brownie, ez is akkor jó, ha a beleszúrt tűn apró morzsák még maradnak, de nyers tészta már nem. Rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Miután a tészta kihűlt, elkészítjük a krémet. A túrót és a porcukrot botmixerrel krémesre keverjük. A tejszínt lágy habbá verjük – nem baj, ha nem kemény, de maradjon meg a habverő mintája a tetején –, hozzádolgozzuk a vaníliát. Több részletben, óvatosan a túrókrémbe forgatjuk. A megtisztított, feldarabolt eperből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a túrókrémhez keverjük.

A poharakba krémet kanalazunk, majd kézzel blondie-t morzsolunk rá. A rétegezést megismételjük, végül a tésztát befedjük a maradék túrókrémmel, és a desszertet a félretett eperrel díszítjük.

https://sweethome.cafeblog.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.