Epres túrós sütemény

Epres túrós sütemény

Hozzávalók 25×10 cm-es sütőformához

25 dkg túró

20 dkg puha vaj

7,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 csipet só

1 biocitrom reszelt héja

1 teáskanál vaníliaaroma

2 tojás

17,5 dkg zabpehelyliszt

7,5 dkg durumliszt

1 csomag sütőpor (12 g)

20 dkg eper

1,5 dkg szeletelt mandula

A sütőt alsó-felső sütésmódban előmelegítjük 175 fokra. A túrót és a vajat kézi mixerrel kissé elkeverjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, a sót, a citromhéjat, a vaníliát, a tojást, és – továbbra is a mixert használva – alaposan összedolgozzuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd 2 részletben a túrós masszához adjuk, a géppel mindig alaposan átkeverve. A sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, rárakosgatjuk a kisebb darabokra vágott epret, majd az egészet megszórjuk a szeletelt mandulával. Az előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük. (Tűpróba!) 15 percet a formában pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(6)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.