Epres túrótorta

Epres túrótorta

Hozzávalók 18 cm-es átmérőjű formához

a piskótához:
3 nagy tojás
7,5 dkg cukor
3 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 dkg őrölt mandula
1 csipet só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
10 dkg eperdzsem
a díszítéshez:
1,5 dl hideg tejszín
1 evőkanál (vaníliás) porcukor
1 marék friss eper

A piskótához a tojásfehérjékből, a sóból és a cukorból kemény habot verünk. Hozzáadjuk a villával elhabart tojássárgákat, és összedolgozzuk. Beleszitáljuk a keményítőt, a mandulát és a lisztet. Laza mozdulatokkal egyneművé keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát elegyengetjük az alján sütőpapírral bélelt tortaformában. 170 fokos sütőben a piskótát 15-17 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Közben összeállítjuk a krémet. A túrót, a mascarponét, a vaníliát és a citromhéjat a porcukorral simára keverjük.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Egy lapot visszahelyezünk a megtisztított tortakarikába. Megkenjük lekvárral, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrókrém felét. Jöhet rá a középső lap, a lekvár és a krém másik fele, végül a tortát lezárjuk a legszebb lappal. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, ezután leválasztjuk róla a formát. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és vékonyan bevonjuk vele a tortát. A tetejét tálalás előtt friss eperrel díszítjük.

http://katucikonyha.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.