Epres-zabpelyhes sütemény

Epres-zabpelyhes sütemény

Epres-zabpelyhes sütemény

Hozzávalók 18×28 cm-es tepsihez
3 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt vanília
1/2 dl olaj
20 dkg cukrozatlan almapüré
15 dkg zabliszt
4 dkg zabpehely
1 csomag sütőpor (10 g)
3 evőkanál fenyőmag vagy mandula
6 nagyobb eper
a díszítéshez:
eper

A tojást a nyírfacukorral, a vaníliával és a citromhéjjal kihabosítjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat és az almapürét. A száraz hozzávalókat – zabliszt, zabpehely, sütőpor – összevegyítjük, a tojásos masszához keverjük, végül beleforgatjuk a fenyőmagot. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a felezett eperrel kirakjuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, és szeletekre vágva, eperrel díszítve kínáljuk.

https://pinkcekla.hu

Könyvjelzőkhöz(6)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.