Erdeigyümölcsös-túrós pite

Erdeigyümölcsös-túrós pite

Hozzávalók 36×13 cm-es piteformához
a tésztához:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg hideg vaj
3 dkg édesítőszer
1 tojássárgája
1 csipet só
3 evőkanál hideg víz
a formához:
kevés vaj
kevés liszt
a vaksütéshez:
szárazbab vagy kerámiagolyó
a töltelékhez:
30 dkg túró
1 kezeletlen citrom reszelt héja
7 dkg por édesítőszer
10 dkg puha vaj
1 evőkanál vaníliakivonat
1 dl hideg habtejszín
a tetejére:
40 dkg erdei gyümölcs
a díszítéshez:
szeletelt mandula
mentalevél

A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és az édesítőszerrel, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet, és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott, lisztezett piteformát. Sütőpapírt terítünk rá, erre szárazbabot szórunk, és a tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A nehezékkel együtt leemeljük a sütőpapírt, és a pitét további 5 percig sütjük.
A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a vajjal, a citromhéjjal, a vaníliával és az édesítőszerrel. A tejszínt keményre verjük, és a túrós masszához forgatjuk. A krémet a kihűlt alapra kenjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöt, és tálalásig hűtőbe tesszük.
A pitét tálalás előtt szeletelt mandulával és mentalevéllel díszítjük.

http://www.desszertszoba.hu

A fodros piteformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· ·

Nem kommentelhető bejegyzés.