Fahéjas kalács

Fahéjas kalács

Hozzávalók
21 dkg teljes kiőrlésű liszt
9 dkg liszt
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 dl laktózmentes tejszín
30–50 ml langyos víz
8 dkg Mizo laktózmentes tejföl
1 dkg friss élesztő
2,5 dkg olvasztott Mizo laktózmentes vaj
továbbá:
10 dkg Mizo laktózmentes vaj
2–4 evőkanál őrölt fahéj
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
a kenéshez:
1 tojás

A tészta hozzávalóit a vaj kivételével összegyúrjuk úgy, hogy a vizet apránként adagoljuk, mindig csak annyit, amennyit felvesz a tészta. Hozzádolgozzuk a vajat, ha túl száraz lenne, 10-15 ml vizet adhatunk még hozzá. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, ráreszeljük a vajat, megszórjuk a fahéjjal, az édesítőszerrel és a citromhéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit, sütőformába helyezzük, és 30-45 percig kelesztjük. Végül lekenjük az enyhén felvert tojással, és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

Tipp: az egész kalács 190 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.