Fahéjas koszorú

Unikornis muffin

Fahéjas koszorú

Hozzávalók 24 cm átmérőjű koszorúformához
a tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
6 dkg cukor
7,5 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 csipet só
a töltelékhez:
3 evőkanál olvasztott vaj
6–7 evőkanál cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
a formához:
vaj
a tálaláshoz:
porcukor

A tésztához a tejben 1 evőkanál cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba tesszük, majd az élesztővel együtt összeállítjuk a tésztát. Gombóccá formázva 10 percet pihentetjük. Lisztezett deszkán kb. 30×60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a fahéjas cukorral, és a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük. 30-32 egyforma részre vágjuk, és a csigákat tetszés szerinti mintában a kivajazott formába rétegezzük. 185 fokra előmelegített sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. A koszorút a formában pihentetjük 10 percet, majd rácsra téve langyosra hűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A koszorúformát a Cookori.com biztosította, to- vábbi infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.