Fánknyalóka

Fánknyalóka

Fánknyalóka

Hozzávalók 30-35 db-hoz
a tésztához:
15 dkg túró
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg tejföl (12% zsírtartalmú)
1 csipet só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál nyírfacukor
1 tojás
a sütéshez:
olaj
a díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg mandulabél
3 dkg tisztított pisztácia
2-3 dkg aszalt vörös áfonya
hurka- vagy saslikpálca

Mélyebb tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd 2 kiskanállal golyókat szaggatunk a masszából, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük.
A magokat durvára törjük, a vörös áfonyát felaprítjuk. A kétféle csokoládét mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött megolvasztjuk. A hurkapálca végét olvasztott csokoládéba mártjuk, a fánkgolyóba szúrjuk, hagyjuk, hogy kicsit kössön, majd mindet bevonjuk csokoládéval, és ízlés szerint megszórjuk durvára tört mandulával, pisztáciával vagy aprított vörös áfonyával.

Tipp: a fánkokat tejcsokoládéval is bevonhatjuk, illetve megszórhatjuk tört mogyoróval, dióval vagy fahéjas nyírfacukorral is.

http://www.desszertszoba.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.