Farfallesaláta csilis királyrákfarokkal

Farfallesaláta csilis királyrákfarokkal

Hozzávalók 2 személyre

a tésztához:

17 dkg durumliszt

2 tojás

továbbá:

25 dkg királyrákfarok

1 kisebb cukkini

15 dkg koktélparadicsom

10 dkg olajbogyó

10 dkg fűszeres olajban eltett szárított paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 csili

2 evőkanál vaj

 

A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy ne legyen ragacsos. 3 részre osztjuk, felhasználásig a nem használt tésztacipókat folpakba tekerjük. Az elsőt közepesen vékonyra nyújtjuk, kb. 3×2 cm-es téglalapokra vágjuk, középen mindegyiket összecsippentve elkészítjük a farfalle tésztákat. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. Félretesszük a deszkán, hagyjuk kicsit szikkadni.

Közben a fokhagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a csilit felaprítjuk, a cukkinit felkockázzuk, a paradicsomot – mérettől függően – felezzük vagy negyedeljük. A serpenyőben felhevített vajon megpirítjuk a fokhagymát és a csilit. Hozzáadjuk a rákot, rózsaszínre sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük hűlni. A visszamaradt zsiradékon 2-3 perc alatt lepirítjuk a cukkinit, félretesszük.

A tésztát enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a szárított paradicsom 3-4 evőkanálnyi fűszeres olajával. Miután kihűlt, elkeverjük a többi hozzávalóval. Előételként kínáljuk, de főételként is tökéletes.

https://varosikonyha.blog.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.