Fedák Sári tortája

Fedák Sári tortája

Hozzávalók 18 cm-es tortához
a tésztához:
5 tojás
2,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
3 dkg puha vaj
1 csipet só
3 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
2 dkg cukormentes kakaópor
5 dkg porrá tört cukormentes babapiskóta vagy cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
12 dkg natúr gesztenyemassza
a tejszínes réteghez:
5 dl habtejszín
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a gesztenyekrémhez:
1 evőkanál rum
28 dkg natúr gesztenyemassza
kevés tejszín
1–2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Az áttört gesztenyét kikeverjük a rummal, az édesítőszerrel és annyi tejszínnel, hogy krémes masszát kapjunk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, a vajjal, a sóval, a reszelt csokoládéval, a kakaóval, a babapiskótával és az áttört gesztenyemasszával, majd apránként adagolva hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tészta 1/3-át, elegyengetjük, és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. A maradék masszából további 2 tortalapot sütünk, mindet rácson hagyjuk kihűlni.
A jól behűtött tejszínt az édesítőszerrel kemény habbá verjük. A tortalapokat betöltjük a tejszínhabbal és a gesztenyés krémmel, utóbbit krumplinyomóval nyomjuk a tejszínre. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár azonnal is tálalhatjuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.