Fehérboros, tepsis lazac

Fehérboros, tepsis lazac

Fehérboros, tepsis lazac

Hozzávalók
4 szelet lazacfilé
kb. 70 dkg krumpli
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1-2 gerezd fokhagyma
néhány evőkanál reszelt parmezán
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
néhány rozmaringág

A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és bő, sós vízben félpuhára főzzük. Miután leszűrtük, a vaj felével kikent sütőedény aljára szórjuk. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük a krumpliágyon. A rozmaring letépkedett leveleit egyenletesen a hal és a krumpli tetejére szórjuk.
Az öntethez a tejszínt elkeverjük a borral, a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, ízesítjük még sóval és borssal. Az étel tetejére locsoljuk úgy, hogy mindenhová jusson belőle. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokon 20 percig fóliával lefedve, majd 30 percig fedetlenül sütjük. Azonnal tálaljuk.

http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.