Fehércsokoládés-áfonyás pite

Fehércsokoládés-áfonyás pite

Hozzávalók 24 cm-es pitéhez
a tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
4 evőkanál jéghideg víz
az áfonyás réteghez:
15 dkg fagyasztott vörös áfonya
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
3–4 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
a csokoládés réteghez:
20 dkg fehér csokoládé
2 dl habtejszín
15 dkg mascarpone
a díszítéshez:
áfonya
rozmaringág

A csokoládés réteget a sütést megelőző napon előkészítjük: felforrósítjuk a tejszínt, beletördeljük a fehér csokoládét, és néhány percet állni hagyjuk. Csomómentesre keverjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.
Másnap a tészta hozzávalóit a víz kivételével a robotgéppel morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadagoljuk a vizet, és tovább járatjuk a gépet. Ha elkészült a tészta, fóliába tekerjük, és legalább 1 órára – de akár 1 éjszakára is – hűtőbe tesszük. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, és 180 fokon, légkeveréssel kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük hűlni.
Az áfonyát, a cukrot, a narancshéjat és -levet kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A kukoricakeményítőt feloldjuk kevés vízben, és besűrítjük vele a mártást. Hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládés tejszínt kézi robotgéppel felhabosítjuk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a mascarponét.
Összeállítjuk a pitét: a tésztára kenjük az áfonyazselét, rásimítjuk a csokoládés krémet, végül rozmaringgal és áfonyával díszítjük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

http://szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs Horizon konyhai robotgépről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.