Fehércsokoládés-pisztáciás kuglóf 

Fehércsokoládés-pisztáciás kuglóf 

Hozzávalók

35 dkg liszt

8 dkg vaj

8 dkg cukor

3 tojássárgája

2,5 dl tej

2 dkg friss élesztő

7 dkg sózatlan, pörkölt pisztácia durvára vágva

10 dkg fehér csokoládé durvára vágva

1 csipet só

a díszítéshez:

10 dkg fehér csokoládé

3 dkg sózatlan, pörkölt pisztácia durvára vágva

1/2 evőkanál szárított hibiszkuszvirág

a formához:

kevés zsír

kevés liszt 

Az élesztőt 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megmaradt cukrot a vajjal és a tojássárgájával kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejet. Elkeverjük, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a pisztáciát, a fehér csokoládét, a sót, és fakanállal – vagy kézi mixerrel – simára dolgozzuk. A zsírozott, lisztezett formába öntjük, huzatmentes helyen kb. 50 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A formából óvatosan kifordítjuk, rácsra téve kihűtjük.

A díszítéshez a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Megcsorgatjuk vele a kuglófot, majd megszórjuk a pisztáciával és a hibiszkuszvirággal.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.