Ferrero cukormentesen

Ferrero cukormentesen

Hozzávalók
6 db Knuspi teljes kiőrlésű cukormentes nápolyi
20 dkg török mogyoró
20 dkg cukormentes mogyorókrém
a bevonathoz:
10 dkg cukormentes csokoládé
2 dkg vaj

A mogyorót tepsibe szórjuk és forró sütőben 7-10 perc alatt megpirítjuk, majd kihűtjük. Konyharuhába csavarva addig dörzsöljük, amíg a lehető legtöbb héj lejön róla. 15 dkg mogyorót és a nagyobb darabokra tört nápolyit késes robotgépbe tesszük és a gépet addig járatjuk amíg a hozzávalók darabosra nem őrlődnek. Az őrleményhez keverjük a mogyorókrémet és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. A maradék mogyorót nagyobb darabokra aprítjuk. A hűtőből kivett masszából vizes kézzel golyókat formázunk, és az aprított mogyoróba forgatjuk, majd 30 percre a mélyhűtőbe tesszük.A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a golyókat a felolvasztott csokoládéba mártjuk. Ha a csokoládé megszilárdult, tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.