Fetás csicseriborsóval töltött uborka

Fetás csicseriborsóval töltött uborka

Hozzávalók

3 nagyobb fürtös uborka

1 csicseriborsó-konzerv (kb. 40 dkg)

20 dkg feta sajt

kb. 10 dkg tejföl

frissen őrölt tarka bors

1 evőkanál olívaolaj

a tálaláshoz:

sangó retekcsíra

 

Az uborkát megtisztítjuk – ízlés szerint meg is hámozhatjuk –, majd hosszában kettévágjuk. A belső, magos részt teáskanállal kikaparjuk, az uborkahajókat tálcára sorakoztatjuk. Ha szükséges, egyenesre vágjuk a talpukat, hogy ne boruljanak fel.

A csicseriborsót leszűrjük, leöblítjük. Hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és villával nagyjából összetörjük. Elkeverjük a tejföllel, az olívaolajjal, ízesítjük kevés borssal. Az uborkába töltjük, retekcsírával meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.