Fetás-mascarponés kifli

Fetás-mascarponés kifli

Hozzávalók 20 db-hoz
a tésztához:
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
4–5 evőkanál mascarpone
5 dkg feta sajt
4 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor

a kenéshez:
3 evőkanál olvasztott vaj
továbbá:
1 kis csokor metélő fokhagyma
a tetejére:
1 tojássárgája
1 kávéskanál víz

A tésztához az élesztőt a cukorral és 1 evőkanál liszttel a tejben felfuttatjuk. A többi lisztet tálba mérjük, belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a mascarponét, a felfuttatott élesztőt, ízesítjük sóval, és kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kb. 35×50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában elfelezzük, majd mindkét tésztacsíkból 10-10 egyforma háromszöget vágunk. Mindet megkenjük olvasztott vajjal, meghintjük a finomra vágott metélő fokhagymával, majd egyenként kiflivé formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és lekenjük a tojássárgája és a víz keverékével. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

A croissant vágót a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· ·

Nem kommentelhető bejegyzés.