Fokhagymás bundában sült hal 

Fokhagymás bundában sült hal 

Hozzávalók 2 személyre

2 nagy szelet tőkehalfilé

1/2 kávéskanál fokhagymapor

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 csipet őrölt római kömény

1 nagy csipet só

a bundához:

2 nagy tojás

3 púpozott evőkanál liszt

1 csapott kávéskanál só

1 kávéskanál fokhagymapor

1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

1 késhegynyi őrölt citromhéj

a forgatáshoz:

5 dkg liszt

a sütéshez:

olaj 

A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Megszórjuk a sóval, a borssal, a fokhagymaporral és a köménnyel. A bundához a tojást csomómentesre keverjük a liszttel, ízesítjük a fűszerekkel. A húst először a lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres masszába mártjuk, kicsit lecsepegtetjük, és bő, forró olajban barnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. Melegen, krumplisalátával kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
aranytepsi · Főételek, köretek · fűszerész · hal · tejmentes

Nem kommentelhető bejegyzés.