Fóliában sült lazac recept

Fóliában sült lazac recept

Fóliában sült lazac recept

Hozzávalók 2 személyre
30 dkg bőrös lazacfilé
1 teáskanál lazacsteak-fűszerkeverék
3–4 citromkarika

frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
a tálaláshoz:
vegyes zöldsaláta

Nagyobb alufólialap közepére olívaolajat locsolunk. Bőrével lefelé ráhelyezzük a lazacot. Bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A citromkarikákkal befedjük, majd lazán becsomagoljuk. A fólia széleit jól összenyomjuk, hogy a gőz ne tudjon távozni.
A csomagot tűzálló tálba helyezzük, és a lazacot 160 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A fóliát óvatosan kinyitjuk – ügyeljünk a kicsapódó forró gőzre –, a halat kivesszük, kettévágjuk, vegyes zöldsalátával tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Bookmark(2)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.