Forró almás táska

Forró almás táska

Hozzávalók kb. 10 db-hoz
28 dkg Szafi Free lángos lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3 dkg Burg almaecet
2 dl víz
a töltelékhez:
3 alma
1 citrom
4 dkg Szafi Reform eritrit
1 kávéskanál Szafi Reform paleo őrölt fahéj
1 teáskanál Szafi Reform tápiókakeményítő
kb. 1/2 dl víz
a sütéshez:
Szafi Reform kókuszolaj
a tálaláshoz:
Szafi Reform eritritpor

Az almát megtisztítjuk, kettőt apró kockákra vágunk, a harmadikat lereszeljük. A citrom reszelt héjával és kifacsart levével, az eritrittel és a fahéjjal rövid ideig pároljuk. A tápiókakeményítőt a vízben simára keverjük, és besűrítjük vele a tölteléket.
A tésztához a vízben elkeverjük az almaecetet, hozzáadjuk a lisztkeveréket, alaposan összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 10×12 cm-es téglalapokra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanál tölteléket teszünk. A tésztalapok szélét vízzel vékonyan megkenjük, hosszában félbehajtva a széleket jól összenyomjuk. Az így elkészített táskákat bő, forró kókuszolajban kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Melegen, eritrittel megszórva tálaljuk.

https://dobosbea.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.