Füstölt sonkás krémmel töltött profiterol

Füstölt sonkás krémmel töltött profiterol

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a tésztához:
1,2 dl víz
5 dkg vaj
8 dkg liszt
2 tojás
a töltelékhez:
8-10 dkg tejföl (20%-os)
10 dkg füstölt sonka
3 dkg füstölt sajt
néhány szál metélőhagyma
őrölt bors

Az égetett tésztához a vizet és a vajat feltesszük forrni. Ha a vaj elolvadt, beleszórjuk az átszitált lisztet, és addig kavarjuk, amíg a massza csomómentes nem lesz, és el nem válik az edény falától. Kicsit hűlni hagyjuk. A langyos tésztát robotgép táljába tesszük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben a habverővel keverjük. Fényes masszát kapunk, habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nagyjából dió nagyságú halmokat nyomunk belőle. Enyhén megspricceljük vízzel, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig vagy addig sütjük, amíg a fánkok aranybarnák nem lesznek. Az utolsó 5 percben a sütőt résnyire nyitjuk, hogy a gőz távozhasson.
A töltelék hozzávalóiból aprítógépben sima krémet készítünk, majd habzsákba szedjük. A kihűlt fánkok alját kiszúrjuk, és megtöltjük a krémmel.

www.szotyimuvek.blog.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.