Füstöltlazac-krémes blini zsázsacsírával

Füstöltlazac-krémes blini zsázsacsírával

Füstöltlazac-krémes blini zsázsacsírával

Hozzávalók kb. 16 db-hoz
a blinihez:
2,5 dl tej
1 tojás
17 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
a krémhez:
20 dkg füstölt lazac
20 dkg sajtkrém
6 evőkanál görög joghurt
1 citrom kifacsart leve

frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
2,5 dkg zsázsacsíra
citromkarika

A lisztet és az élesztőt elvegyítjük. A tejet és a tojást kézi habverővel felverjük. Apránként, a kézi habverővel folyamatosan keverve beledolgozzuk a lisztet. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd forró palacsintasütőben kis palacsintákat sütünk.
A lazac felét, a sajtkrémet és a görög joghurtot késes robotgéppel összedolgozzuk. A maradék lazacot késsel felaprítjuk, a krémhez forgatjuk. A citromlével, sóval és borssal fűszerezzük.
A bliniket megkenjük a lazackrémmel, a tetejükre zsázsacsírát halmozunk. Citromkarikával díszítve tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide: http://biohalo.hu/

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.