Fűszeres almaraguval töltött kalács

Fűszeres almaraguval töltött kalács

Hozzávalók 4 személyre
8 szelet kalács
2 kisebb savanykás alma
2 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szárított, reszelt narancshéj
5 evőkanál víz
1 teáskanál étkezési keményítő
1/2 evőkanál vaj + kevés a kenéshez
a tálaláshoz:
porcukor

A megtisztított alma húsát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rátesszük az almát, a cukrot, fûszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besûrítjük vele a gyümölcsragut. A kalácsszeletek egyik oldalát vékonyan megvajazzuk, és 2 szeletet – vajas oldalával felfelé – az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezünk. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb 2 szelet kaláccsal. A sütőt lezárjuk, és az így előkészített desszertet aranybarnára sütjük. Még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

http://russellhobbs.shop.hu/fiesta-fozes/fiesta-szendvicssuto

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.