Fűszeres, barbecuemázas oldalas káposztás krumplipürével

Fűszeres, barbecuemázas oldalas káposztás krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg sertésoldalas
2 csapott teáskanál sertéssült fűszerkeverék
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors
1 csapott kávéskanál fokhagymás só
1 kávéskanál édes különleges fűszerpaprika
1 púpozott evőkanál mangalicazsír
1 dl víz
1–2 evőkanál barbecueszósz
a káposztához:
20 dkg durvára reszelt fejes káposzta
3–4 evőkanál olaj
1 nagy csipet só
1 nagy csipet őrölt fekete bors
a krumplipüréhez:
40 dkg krumpli
2 evőkanál vaj
2 evőkanál tejföl
1 nagy csipet só

Az oldalast megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A fűszereket alaposan összekeverjük, megszórjuk vele a húst. Közepes méretű, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, mellé öntjük a vizet. 200 fokos, hőlégkeveréses sütőben, lefedve kb. 90 percig puhítjuk. A fóliát eltávolítjuk, és a húst időnként a szaftjával meglocsolva pirosra sütjük. Végül lekenjük a szósszal.
A káposztát a felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük a sóval és a borssal. A megtisztított krumplit apróra kockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajjal és a tejföllel áttörjük, beleforgatjuk a pirított káposztát. A húst a krumplipürével kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.