Fűszeres kölessaláta csicseriborsóval

Fűszeres kölessaláta csicseriborsóval

Hozzávalók

1 csésze köles (2,5 dl)

1 sárgarépa

20 dkg feta sajt

40 dkg csicseriborsó-konzerv

1 csokor petrezselyemzöld

1 lila hagyma

1 tonhalkonzerv

olívaolaj

1 kávéskanál őrölt édesköménymag

1 kávéskanál őrölt görögszéna-mag

frissen őrölt fekete bors

1/2 citrom

 

A kölest alaposan leöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, lefedve, közepes lángon puhára főzzük. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a meghámozott sárgarépát lereszeljük, a megpucolt lila hagymát felszeleteljük. Leöntjük a halkonzerv és a csicseriborsó levét, felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Az egészet összekeverjük a megfőtt, kissé lehűlt kölessel. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a fűszerekkel, belemorzsoljuk a fetát. Végül ráfacsarjuk a citrom levét, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Magában vagy köretként tálaljuk. 

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.