Fűszeres citrusfagylalt

Fűszeres citrusfagylalt
Hozzávalók
2 bio citrom
1 bio narancs
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 dl cukrozatlan sűrített tej
1 evőkanál vaníliakivonat
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 egész fahéjrúd
5 szegfűszeg
1 kávéskanál szárított gyömbér vagy 2 cm friss lereszelve
2-3 zöld kardamom magjai
csipet só

A gyümölcsök héját alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héjukat, kifacsarjuk a levüket, nem baj, ha a gyümöcshús is a lébe kerül.
A gyümölcslébe szórjuk az édesítőszert, a fűszereket, belekeverjük a sűrített tejet és összefőzzük. Teljesen kihűtjük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, belekeverjük a mascarponét. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a mascsarponés krémet. Egy órára a mélyhűtőbe tesszük, majd a már kavargató fagylaltgépbe öntjük és elkészítjük a fagylaltot.

Tipp: A fagylaltgép tartályát minden használat előtt minimum 8 órára tegyük a mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kevergető gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát, a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, amit légmentesen lezárva tegyünk a hűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, a már fagyos krémből készítsünk fagylaltgömböket, amit tegyünk tálcára, fedjük be fóliával, tegyük a mélyhűtőbe és pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket nagyobb dobozba szedve tároljuk, így bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.