Garnélás-cukkinis tészta 

Garnélás-cukkinis tészta 

Garnélás-cukkinis tészta

Hozzávalók

25 dkg durumtészta

1 cukkini

15 dkg tisztított garnéla

olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1/2 dl száraz fehérbor

tengeri só

frissen őrölt tarka bors

kb. 1/4 citrom frissen facsart leve

3 dl tejszín

4 evőkanál reszelt parmezán

1 kisebb csokor petrezselyemzöld

a tálaláshoz:

reszelt parmezán

 

A tésztát – a csomagoláson található utasítás szerint – bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk.

Közben kevés olívaolajon átpirítjuk a felkarikázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Belekeverjük a garnélát, gyorsan átforrósítjuk, és ráöntjük a bort. Amikor az alkohol elpárolgott, pár csepp citromlevet locsolunk rá, hozzáadjuk a tejszínt, a parmezánt és az aprított petrezselymet. Beleforgatjuk a tésztát, lazítjuk 2 evőkanál főzővízzel, és az egészet összemelegítjük. Azonnal tálaljuk, a tetejére parmezánt szórunk.

https://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.