Gesztenyés-diókrémes-szilvalekváros piskótatekercs

Gesztenyés-diókrémes-szilvalekváros piskótatekercs

Gesztenyés-diókrémes-szilvalekváros piskótatekercs

Hozzávalók
a piskótához (1 gáztepsinyi mennyiséghez):
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt

továbbá:
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg vaj
20 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
szilvalekvár
a díszítéshez:
dió

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral pár perc alatt robotgéppel krémes állagúvá dolgozzuk; akkor jó, ha kifehéredik. A lisztet kanalanként adagolva hozzákeverjük. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben világossárgára sütjük. Azonnal cukorral hintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a még meleg piskótát a konyharuhával együtt felcsavarjuk.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A diót a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A vajat habosra turmixoljuk, majd a kihűlt diókrémmel alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk az áttört gesztenyemasszát. A piskótát kitekerjük a konyharuhából, vékonyan megkenjük szilvalekvárral, majd rásimítjuk a gesztenyés diókrémet. Óvatos mozdulatokkal felcsavarjuk, hűtőben hagyjuk pár órát, így szépen szeletelhető lesz. A tetejét dióval díszíthetjük.

http://babette-babettefz.blogspot.com

http://maroni.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.