Gesztenyés rolád

Gesztenyés rolád

Hozzávalók 24×36 cm-es tepsihez, kb. 20 szelethez
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
a kenéshez:
olaj
a krémhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (4 dkg)
4 dl tej
20 dkg gesztenyemassza
1–2 evőkanál rum
a töltelékhez:
40 dkg gesztenyemassza
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj

A piskótához robotgéppel 8 percig magas fokozaton habosítjuk a tojást a cukorral, belecsurgatjuk a vizet és az olajat. Még 2 percig verjük, majd beleszitáljuk és óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk a lisztet. A sütőpapírt bevizezzük, a tepsibe simítjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beleöntjük és elegyengetjük a tésztát. 180 fokon 10–12 percig sütjük, kihűtjük.

A pudingot elkeverjük a tejben, majd folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Folpakot teszünk a tetejére, hogy mindenhol fedje a krémet, így a puding nem fog bőrösödni. Teljesen kihűtjük. A vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, apránként adagolva belekeverjük a gesztenyemasszát, a kihűlt pudingot és a rumot.
A piskótát megkenjük a krémmel. A maradék gesztenyemasszából olyan hosszú rudat sodrunk, amekkora a piskótalapunk, és a közepére tesszük. Mindkét oldalról ráfordítjuk a krémmel megkent piskótát. A piskóta sütőpapírjának segítségével hengert formálunk belőle, betekerjük folpakba és pár órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen és a sütemény meg- tartsa a formáját.

Tálalás előtt gőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, megkenjük vele a roládot. Pár percig várunk, hogy a máz megdermedjen, majd tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.